luni, 23 februarie 2015

Cum sa inveti cu succes limba engleza

Bine ati venit in deslusirea limbii engleze, uneori numita si studentia de anul intai in limba engleza sau compozitia de colegiu. Este cursul pe care aproape fiecare elev trebuie sa-l urmeze obligatoriu in primul an in fiecare colegiu american de invatamant. Si ar trebui sa fie unul dintre cursurile cele mai placute si pline de satisfactii din viata de licean. Dar, pentru a reusi in orice, ajuta sa fii pregatit. Deci, vorbind ca un profesor cu experienta in predarea limbii engleze (english language), iata care sunt secretele succesului.
1. Acomodarea cu manualele si caietele de studiu
Multi instructori atribuie primului an de studiu al limbii engleze doua manuale: unul de citit,  care este, o colectie de eseuri sau opere literare, si un manual de scris. La inceputul acestui curs, elevii se vor imprieteni cu manualul: raspunzand la toate intrebarile despre planificare, elaborare, revizuire si editare. Aflati din sectiunea speciala cum sa localizati informatii prin utilizarea meniurilor si listelor de verificare, de obicei imprimate pe copertile interioare, impreuna cu indicii cartii si sumarul. De asemenea, vei gasi glosarul de utilizare si ghidurile de documentare,undeva la spatele cartii. Dupa ce ai petrecut 10 pana la 15 minute invatand cum sa gasesti informatii in manual, esti gata sa incepi utilizarea cartii, nu numai atunci cand incepi sa scrii o tema, dar, chiar si atunci cand incerci sa te concentrezi pe un subiect, sa organizezi un paragraf sau sa revizuiesti un eseu. Manualul va deveni in curand o lucrare de referinta de incredere, una pe care o vei cauta oadata trecut la cursurile de compozitie.
2. Citeste de doua ori: o data de placere, o data pentru intelegere
In ceea ce priveste celalalt manual, colectarea de eseuri sau opere literare, mai presus de toate, are menirea de a starni in tine bucuria lecturii. Indiferent ca subiectul este o controversa curenta sau un mit vechi, tine cont de faptul ca initiatorii nu doresc decat sa impartaseasca cu voi dragostea lor de lectura. Chiar daca este vorba de eseu sau doar de o simpla poveste, dezvolta-ti obiceiul de a citi lucrarea cel putin de doua ori: prima data pur si simplu pentru placere, a doua oara cu un pix in mana pentru a lua notite care va vor ajuta sa va amintiti ceea ce ati citit. Apoi, atunci cand vine momentul, discuta despre asta la clasa, vorbeste si impartaseste gandurile tale. La urma urmei, schimbul de idei este o activitate specifica celor de liceu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu