vineri, 20 martie 2015

Bebelusii si dispozitivele mobile. Tendinte si avertismente

Cu doar o saptamana in urma, asteptam cu cei mici sa intram la doctor, cand am vazut o mama cu doi copii care pareau a avea sub doi ani, cel mare fiind profund absorbit de un joc pe tableta mamei lui. Desi nu am putut da vina prea mult pe mama, stiindu-ma cumva cu musca pe caciula, nu m-am putut abtine sa ma intreb ce s-o fi intamplat cand au ajuns acasa. Cel mic ramane in continuare captivat de activitatea electronica si cu ce costuri?
Un studiu prezentat la inceputul anului la reuniunea anuala a pediatrilor din intreaga lume a subliniat unele rezultate surprinzatoare privind copiii si utilizarea de dispozitive mobile care apartin parintilor, bunicilor sau fratilor mai mari. Luati in considerare ca:
Mai mult de o treime dintre copii ating un smartphone sau o tableta, chiar inainte de a invata sa mearga sau sa vorbeasca.

Copiii mai mici de 1 an au fost expusi la dispozitive media in numar surprinzator de mare: 52 la suta au privit emisiuni la televizor, 36 la suta au atins sau au derulat un ecran, 24 la suta au sunat pe cineva, 15 la suta au utilizat diverse aplicatii si 12 la suta au jucat chiar jocuri video.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu