miercuri, 29 aprilie 2015

Ingredientul principal al evenimentelor festive: sampania



Orice eveniment festiv, fie ca e o nunta, o aniversare, implinirea a n ani de la o inaugurare, etc. este stropit fara doar si poate cu sampanie. Tot sampania este prezenta si la lansarea unui vapor nou, legata de o funie lunga. Sticla se sparge de coca vasului si e sampanie pentru ca face spuma si este spectaculoasa in acel moment. Astfel, sampania este legata inevitabil de un moment festiv. 

Mai mult sau mai putin acidulata, de culoare galbui auriu, spumoasa cand ajunge pe limba, usor intepatoare dar mai mult ca o gadilitura, nu prea tare dar poti sa te se imbeti cu ea daca o bei peste masura, sampania este bautura preferata pentru orice eveniment in care se sarbatoreste ceva. Pai da, nu am vazut sampanie sa se bea la parastasuri. 

Voi ati vazut? Nu neg, se pot intampla si ciudatenii de astea. Insa pentru orice altfel de eveniment, manifestare etc. aceasta bautura, licoare cu totul speciala, de diferite calitati, este apreciata de toata lumea. Numai sa fie din aia buna si nu un vin spumant care nu este decat vin alb de proasta calitate cu sifon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu